preventie

We gebruiken een wetenschappelijke screening om jouw risicoprofiel voor bepaalde sportspecifieke blessures te bepalen. Vanuit dit profiel werken we een oefenschema uit om de weak-links weg te werken en het blessurerisico tot een minimum te herleiden. Een lager blessurerisico betekent efficiëntere trainingen om zo een hoger prestatieniveau te halen.


Bekijk foto's

testing

Door middel van een sportspecifieke lactaattest evalueren we, op een medisch verantwoorde wijze, het huidige conditiepeil. Deze test gaat na hoe het lichaam de energie produceert om bepaalde inspanningen te leveren. Op basis van de testresultaten bekijken we hoe het met de conditie is gesteld, hoe een optimale training er voor jou uit ziet en wat de juiste hartslagzones zijn voor een goed gebruik van de hartslagmeter.


Bekijk foto's

coaching

Coaching kan gaan van een 12-weken schema in functie van jouw mogelijkheden en doelstellingen tot intensieve, persoonlijke begeleiding door onze (topsport)coach. Op deze manier kunnen we van dichtbij je progressie monitoren en bijsturen waar nodig. Het ganse jaar door zijn er ook de Forme clinics en workshops. Wil je sterk aan het komende seizoen beginnen? Dan kun je altijd met een van onze pre-season programma’s voor wielrenners, triatleten, zwemmers en voetballers starten.


Bekijk foto's